Zarządzanie jakością
Wszyscy jesteśmy zaangażowani w spełnianie wymagań stawianych przez naszych Klientów.
Strażnikiem utrzymania odpowiednich parametrów używanych surowców oraz wytwarzanych produktów jest Dział Kontroli Jakości.
Dokładność, wnikliwość, bezkompromisowość, pracowitość i zaangażowanie to podstawowe cechy naszych wykwalifikowanych specjalistów.
Dział Kontroli Jakości czuwa nad każdym etapem produkcji naszych wyrobów poczynając od przyjęcia surowca i jego właściwego przechowywania, przez bieżącą kontrolę parametrów procesu i produktu, aż po nadzór nad jego pakowaniem i wysyłką do Klienta. Dział ten zajmuje się weryfikacją działań związanych z bezpieczeństwem zdrowotnym, legalnością produktów, autentycznością i ochroną żywności, a także czuwa nad procesami utrzymania czystości maszyn i urządzeń. Współpracuje też z Dostawcami w zakresie utrzymania optymalnych parametrów w wykorzystywanych do produkcji surowcach i opakowaniach.
Dział Kontroli Jakości wykorzystuje specjalistyczną aparaturę badawczą do badań:
– wilgotności
– lepkości
– granulacji
– wodochłonności
– liczby opadania
– obecności alergenów
– pH
– zawartości białka
– zawartości tłuszczu
– zawartości popiołu
Spełnienie wymagań Klientów jest dla nas najwyższym priorytetem, co potwierdza posiadany certyfikat standardu BRC, uzyskany dzięki naszemu zaangażowaniu i gotowości do ciągłego doskonalenia procesów produkcyjnych i dbałości o wszystkie jego etapy.
Oferujemy również wyroby produkowane zgodnie z wymogami HALAL i KOSHER.
DANE
SILESIAN Flour Sp. z o.o.
ul. Przemysłowa 34
57-220 Ziębice
NIP: 8871806124
REGON: 022089856
KRS: 0000452675
BDO: 000107964