Mąka kukurydziana typu „masa”
Mąka kukurydziana typu „masa” to wyspecjalizowany produkt o unikalnych właściwościach, uzyskany dzięki specjalistycznej obróbce i mający zastosowanie przy produkcji m.in. chipsów nachos, tortilli, tacos oraz przekąsek. Posiada on charakterystyczny aromat jak przy klasycznym procesie nixtamalizacji
WŁAŚCIWOŚCI
- produkt przetworzony i wysuszony
- kontrolowana granulacja
- możliwość uzyskania dobrej elastyczności ciasta
- charakterystyczny smak i zapach produktu gotowego
- możliwość zmieszania „masy” z innymi składnikami
- produkt niemodyfikowany genetycznie
- czysta etykieta
ZASTOSOWANIE
- tortilla chips – nachos
- taco shells
- tortille stołowe
- dodatek w produkcji tortilli oraz chipsów
- inne przekąski typu meksykańskiego
- produkty ekstrudowane
DANE
SILESIAN Flour Sp. z o.o.
ul. Przemysłowa 34
57-220 Ziębice
NIP: 8871806124
REGON: 022089856
KRS: 0000452675
BDO: 000107964