Mąka kukurydziana typu „masa”

Mąka kukurydziana typu „masa” to wyspecjalizowany produkt o unikalnych właściwościach, uzyskany dzięki specjalistycznej obróbce i mający zastosowanie przy produkcji m.in. chipsów nachos, tortilli, tacos oraz przekąsek. Posiada on charakterystyczny aromat jak przy klasycznym procesie nixtamalizacji

 

WŁAŚCIWOŚCI

  • produkt przetworzony i wysuszony
  • kontrolowana granulacja
  • możliwość uzyskania dobrej elastyczności ciasta
  • charakterystyczny smak i zapach produktu gotowego
  • możliwość zmieszania „masy” z innymi składnikami
  • produkt niemodyfikowany genetycznie
  • czysta etykieta

ZASTOSOWANIE

  • tortilla chips – nachos
  • taco shells
  • torille stołowe
  • dodatek w produkcji tortilli oraz chipsów
  • inne przekąski typu meksykańskiego
  • produkty ekstrudowane

DANE

SILESIAN Flour Sp. z o.o.
ul. Przemysłowa 34
57-220 Ziębice

NIP: 8871806124
REGON: 022089856
KRS: 0000452675
BDO: 000107964

Telefon

+48 74 81 62 730

Email