Mąka kukurydziana typu „masa”




Mąka kukurydziana typu „masa” to mąka funkcjonalna FHT będąca surowcem do produkcji chipsów nachos, tortilli, tacos oraz innych przekąsek, w tym ekstrudowanych.
Dzięki zastosowaniu specjalnej obróbki, między innymi przy użyciu instalacji FlexFarina, dysponujemy produktem o charakterystycznym smaku i zapachu, odpowiedniej granulacji, dającym ciasto o odpowiedniej elastyczności.
Masa (masa harina) oferowana przez SILESIAN FLOUR Sp. z o.o. ma czystą etykietę i nie zawiera GMO. Ten rodzaj mąki funkcjonalnej FHT jest produktem posiadającym większość cech klasycznej masy, wytwarzanej w procesie nixtamalizacji – z pominięciem tych negatywnie wpływających na środowisko.
Masę kukurydzianą można mieszać z innymi składnikami i dodatkami w celu uzyskania ciekawych surowców na przekąski lub nowych, mniej oczywistych produktów spożywczych.
Dział handlowy
zadzwoń
Silesian Flour
– mąki funkcjonalne FHT
– mieszanki spożywcze
(+48) 74 81 62 730
dane
SILESIAN Flour Sp. z o.o.
ul. Przemysłowa 34
57-220 Ziębice
NIP: 8871806124
REGON: 022089856
KRS: 0000452675
BDO: 000107964
Copyright © 2025