+48 74 81 62 730 biuro@sflour.pl

Mąka kukurydziana typu „masa”

Mąka kukurydziana typu „masa” to mąka funkcjonalna FHT będąca surowcem do produkcji chipsów nachos, tortilli, tacos oraz innych przekąsek, w tym ekstrudowanych.

Dzięki zastosowaniu specjalnej obróbki, między innymi przy użyciu instalacji FlexFarina, dysponujemy produktem o charakterystycznym smaku i zapachu, odpowiedniej granulacji, dającym ciasto o odpowiedniej elastyczności.

Masa (masa harina) oferowana przez SILESIAN FLOUR Sp. z o.o. ma czystą etykietę i nie zawiera GMO. Ten rodzaj mąki funkcjonalnej FHT jest produktem posiadającym większość cech klasycznej masy, wytwarzanej w procesie nixtamalizacji – z pominięciem tych negatywnie wpływających na środowisko.

Masę kukurydzianą można mieszać z innymi składnikami i dodatkami w celu uzyskania ciekawych surowców na przekąski lub nowych, mniej oczywistych produktów spożywczych.

Dział handlowy

Michał Zaremba

tel.  (+48) 663 877 708
mail: sales@sflour.pl

 

zadzwoń

Silesian Flour

– mąki funkcjonalne FHT
– mieszanki spożywcze

(+48) 74 81 62 730

dane

SILESIAN Flour Sp. z o.o.
ul. Przemysłowa 34
57-220 Ziębice

NIP: 8871806124
REGON: 022089856
KRS: 0000452675
BDO: 000107964

Copyright © 2025