Kasza kukurydziana


Kasza kukurydziana modyfikowana hydrotermicznie może być alternatywą dla semoliny z pszenicy durum. Posiada obniżoną wilgotność i zredukowaną mikrobiologię. Produkt gotowy dzięki zastosowaniu tego surowca ma stabilny kolor i teksturę. Tę specjalistyczną kaszę można stosować w ekstruzji oraz mieszankach, blendach i systemach panierujących.
Inną odmianą kaszy kukurydzianej modyfikowanej hydrotermicznie jest kasza kukurydziana typu instant. Dzięki zastosowaniu procesu hydrotermicznego możemy uzyskać produkt, który po zalaniu wrzątkiem lub gorącą wodą, po kilku minutach jest gotowy do spożycia. Czysta etykieta i zredukowana mikrobiologia to kolejne atuty kaszy kukurydzianej instant. Produkt ten można stosować w mieszankach do szybkiego przygotowania posiłków oraz jako zagęstnik i wypełniacz w produktach mięsnych i wegeteriańskich.
Dział handlowy
zadzwoń
Silesian Flour
– mąki funkcjonalne FHT
– mieszanki spożywcze
(+48) 74 81 62 730
dane
SILESIAN Flour Sp. z o.o.
ul. Przemysłowa 34
57-220 Ziębice
NIP: 8871806124
REGON: 022089856
KRS: 0000452675
BDO: 000107964
Copyright © 2025