MĄKI PANIERKOWE

Mąki panierkowe to mąki przetworzone, stosowane jako baza jedno, dwu lub trzyetapowych panierów.

 

WŁAŚCIWOŚCI

  • stabilna lepkość panieru
  • dobra adhezja produktu
  • zachowanie soczystości i smaku panierowanego produktu
  • poprawa chrupkości panieru mokrego
  • poprawa koloru panieru po wysmażeniu
  • stabilność panieru mokrego po przygotowaniu
  • swobodny przepływ ciasta na linii
  • czysta etykieta
  • produkt naturalny, o obniżonym poziomie mikrobiologii

ZASTOSOWANIE

  • paniery suche – tzw. predust
  • paniery mokre – jako baza lub dodatek
  • produkcja panierowanej żywności chłodzonej oraz mrożonej
  • doskonale sprawdzają się w przemyśle mięsnym, rybnym i owocowo-warzywnym

DANE

SILESIAN Flour Sp. z o.o.
ul. Przemysłowa 34
57-220 Ziębice

NIP: 8871806124
REGON: 022089856
KRS: 0000452675
BDO: 000107964

Telefon

+48 74 81 62 730

Email