MĄKI PANIERKOWE
Mąki panierkowe to mąki przetworzone, stosowane jako baza jedno, dwu lub trzyetapowych panierów.
WŁAŚCIWOŚCI
- stabilna lepkość panieru
- dobra adhezja produktu
- zachowanie soczystości i smaku panierowanego produktu
- poprawa chrupkości panieru mokrego
- poprawa koloru panieru po wysmażeniu
- stabilność panieru mokrego po przygotowaniu
- swobodny przepływ ciasta na linii
- czysta etykieta
- produkt naturalny, o obniżonym poziomie mikrobiologii
ZASTOSOWANIE
- paniery suche – tzw. predust
- paniery mokre – jako baza lub dodatek
- produkcja panierowanej żywności chłodzonej oraz mrożonej
- doskonale sprawdzają się w przemyśle mięsnym, rybnym i owocowo-warzywnym
DANE
SILESIAN Flour Sp. z o.o.
ul. Przemysłowa 34
57-220 Ziębice
NIP: 8871806124
REGON: 022089856
KRS: 0000452675
BDO: 000107964