MĄKI SUSZONE
Mąki suszone powstają przez usunięcie części wilgoci w trakcie procesu, bez wpływu na pozostałe właściwości mąki i jej składniki takie jak np. gluten czy skrobia.
WŁAŚCIWOŚCI
- wilgotność w zakresie od 4 do 11%
- brak aktywacji dodatków funkcjonalnych i technologicznych w mieszankach podczas przechowywania
- wydłużony termin przydatności do spożycia
- swobodny przepływ ciasta na linii
- czysta etykieta
- produkt naturalny, o obniżonym poziomie mikrobiologii
ZASTOSOWANIE
- ciasta i inne wyroby cukiernicze
- mieszanki piekarnicze i ciastkarskie
- wafle
- mieszanki gotowych ciast
MĄKA CIASTKOWA
Mąka ciastkowa to specjalistyczny produkt dedykowany dla branży cukierniczej i ciastkarskiej
WŁAŚCIWOŚCI
- zwiększona wydajność ciasta
- większa wodochłonność
- poprawa tekstury
- efektywniejsze zachowanie kształtu po wytłoczeniu
- wydłużony termin przydatności do spożycia
- redukcja aktywności enzymów
- kontrolowana jakość glutenu i skrobi
- swobodny przepływ ciasta na linii
- czysta etykieta
- produkt naturalny, o obniżonym poziomie mikrobiologii
ZASTOSOWANIE
- ciasta o wysokiej wydajności (biszkopty, bułki szwajcarskie)
- ciasta z owocami
- muffiny, babeczki
- ciasta mrożone
DANE
SILESIAN Flour Sp. z o.o.
ul. Przemysłowa 34
57-220 Ziębice
NIP: 8871806124
REGON: 022089856
KRS: 0000452675
BDO: 000107964