MĄKI SUSZONE

Mąki suszone powstają przez usunięcie części wilgoci w trakcie procesu, bez wpływu na pozostałe właściwości mąki i jej składniki takie jak np. gluten czy skrobia.

 

WŁAŚCIWOŚCI

  • wilgotność w zakresie od 4 do 11%
  • brak aktywacji dodatków funkcjonalnych i technologicznych w mieszankach podczas przechowywania
  • wydłużony termin przydatności do spożycia
  • swobodny przepływ ciasta na linii
  • czysta etykieta
  • produkt naturalny, o obniżonym poziomie mikrobiologii

ZASTOSOWANIE

  • ciasta i inne wyroby cukiernicze
  • mieszanki piekarnicze i ciastkarskie
  • wafle
  • mieszanki gotowych ciast

MĄKA CIASTKOWA

Mąka ciastkowa to specjalistyczny produkt dedykowany dla branży cukierniczej i ciastkarskiej

 

WŁAŚCIWOŚCI

  • zwiększona wydajność ciasta
  • większa wodochłonność
  • poprawa tekstury
  • efektywniejsze zachowanie kształtu po wytłoczeniu
  • wydłużony termin przydatności do spożycia
  • redukcja aktywności enzymów
  • kontrolowana jakość glutenu i skrobi
  • swobodny przepływ ciasta na linii
  • czysta etykieta
  • produkt naturalny, o obniżonym poziomie mikrobiologii

ZASTOSOWANIE

  • ciasta o wysokiej wydajności (biszkopty, bułki szwajcarskie)
  • ciasta z owocami
  • muffiny, babeczki
  • ciasta mrożone

DANE

SILESIAN Flour Sp. z o.o.
ul. Przemysłowa 34
57-220 Ziębice

NIP: 8871806124
REGON: 022089856
KRS: 0000452675
BDO: 000107964

Telefon

+48 74 81 62 730

Email