Mąki suszone

Mąki suszone powstają przez usunięcie części wilgoci w trakcie procesu, bez wpływu na pozostałe właściwości mąki i jej składniki takie jak np. gluten czy skrobia.

Właściwości

  • wilgotność w zakresie od 7 do 11%
  • brak aktywacji dodatków funkcjonalnych i technologicznych w mieszankach podczas przechowywania
  • wydłużony termin przydatności do spożycia
  • swobodny przepływ ciasta na linii
  • czysta etykieta
  • produkt naturalny, o obniżonym poziomie mikrobiologii

Zastosowanie

  • ciasta i inne wyroby cukiernicze
  • mieszanki piekarnicze i ciastkarskie
  • wafle
  • mieszanki gotowych ciast

Niniejsze materiały mają charakter jedynie informacyjny i nie stanowią oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego oraz innych przepisów prawnych. Osoby zainteresowane powinny skontaktować się z Dostawcą w celu sprawdzenia lub potwierdzenia przydatności danego produktu do określonego zastosowania lub dla osiągnięcia określonego efektu. Ilustracje zawarte w niniejszych materiałach mają charakter poglądowy i stanowią jedynie propozycję podania bądź zastosowania.

adminMąki suszone