Mąki panierkowe to mąki przetworzone, stosowane jako baza jedno, dwu lub trzyetapowych panierów.
Właściwości
- doskonały podkład pod panier mokry
- zachowanie soczystości i smaku panierowanego produktu
- poprawa chrupkości panieru mokrego
- poprawa koloru panieru po wysmażeniu
- stabilność panieru mokrego po przygotowaniu
- swobodny przepływ ciasta na linii
- czysta etykieta
- produkt naturalny, o obniżonym poziomie mikrobiologii
Niniejsze materiały mają charakter jedynie informacyjny i nie stanowią oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego oraz innych przepisów prawnych. Osoby zainteresowane powinny skontaktować się z Dostawcą w celu sprawdzenia lub potwierdzenia przydatności danego produktu do określonego zastosowania lub dla osiągnięcia określonego efektu. Ilustracje zawarte w niniejszych materiałach mają charakter poglądowy i stanowią jedynie propozycję podania bądź zastosowania.