Mąki panierkowe

Mąki panierkowe to mąki przetworzone, stosowane jako baza jedno, dwu lub trzyetapowych panierów.

Właściwości

  • doskonały podkład pod panier mokry
  • zachowanie soczystości i smaku panierowanego produktu
  • poprawa chrupkości panieru mokrego
  • poprawa koloru panieru po wysmażeniu
  • stabilność panieru mokrego po przygotowaniu
  • swobodny przepływ ciasta na linii
  • czysta etykieta
  • produkt naturalny, o obniżonym poziomie mikrobiologii

Zastosowanie

  • paniery suche – tzw. pre-dust
  • paniery mokre – jako baza lub dodatek
  • produkcja panierowanej żywności chłodzonej oraz mrożonej
  • doskonale sprawdzają się w przemyśle mięsnym, rybnym i owocowo-warzywnym

Niniejsze materiały mają charakter jedynie informacyjny i nie stanowią oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego oraz innych przepisów prawnych. Osoby zainteresowane powinny skontaktować się z Dostawcą w celu sprawdzenia lub potwierdzenia przydatności danego produktu do określonego zastosowania lub dla osiągnięcia określonego efektu. Ilustracje zawarte w niniejszych materiałach mają charakter poglądowy i stanowią jedynie propozycję podania bądź zastosowania.

adminMąki panierkowe