Mąki ciastkowe

Mąka ciastkowa to specjalistyczny produkt dedykowany dla branży cukierniczej i ciastkarskiej, stworzony z myślą o wymagających Klientach.

Właściwości

  • zwiększona wydajność ciasta
  • większa wodochłonność
  • poprawa tekstury
  • lepsze zachowanie kształtu po wytłoczeniu
  • wydłużony termin przydatności do spożycia
  • redukcja aktywności enzymów
  • kontrolowana jakość glutenu i skrobii
  • swobodny przepływ ciasta na linii
  • czysta etykieta
  • produkt naturalny, o obniżonym poziomie mikrobiologii

Zastosowanie

  • ciasta o wysokiej wydajności (biszkopty, bułki szwajcarskie)
  • ciasta z owocami
  • mufiny, babeczki
  • ciasta mrożone

Niniejsze materiały mają charakter jedynie informacyjny i nie stanowią oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego oraz innych przepisów prawnych. Osoby zainteresowane powinny skontaktować się z Dostawcą w celu sprawdzenia lub potwierdzenia przydatności danego produktu do określonego zastosowania lub dla osiągnięcia określonego efektu. Ilustracje zawarte w niniejszych materiałach mają charakter poglądowy i stanowią jedynie propozycję podania bądź zastosowania.

adminMąki ciastkowe