Mąka ciastkowa to specjalistyczny produkt dedykowany dla branży cukierniczej i ciastkarskiej, stworzony z myślą o wymagających Klientach.
Właściwości
- zwiększona wydajność ciasta
- większa wodochłonność
- poprawa tekstury
- lepsze zachowanie kształtu po wytłoczeniu
- wydłużony termin przydatności do spożycia
- redukcja aktywności enzymów
- kontrolowana jakość glutenu i skrobii
- swobodny przepływ ciasta na linii
- czysta etykieta
- produkt naturalny, o obniżonym poziomie mikrobiologii
Niniejsze materiały mają charakter jedynie informacyjny i nie stanowią oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego oraz innych przepisów prawnych. Osoby zainteresowane powinny skontaktować się z Dostawcą w celu sprawdzenia lub potwierdzenia przydatności danego produktu do określonego zastosowania lub dla osiągnięcia określonego efektu. Ilustracje zawarte w niniejszych materiałach mają charakter poglądowy i stanowią jedynie propozycję podania bądź zastosowania.