Mąka aglomerowana

Mąka aglomerowana to optymalne wykorzystanie surowców i dodatków, poprawa wyglądu oraz pewność efektu końcowego.

Właściwości

  • poprawa przylegania panieru do powierzchni
  • kontrolowana i dedykowana lepkość panieru
  • lepsza stabilność koloru po wysmażeniu
  • pomaga zatrzymać smak i aromat w produkcie
  • czysta etykieta
  • produkt naturalny, o obniżonym poziomie mikrobiologii

Zastosowanie

  • mąka podsypkowa
  • mąka panierkowa
  • zamiennik bułki tartej, dający gładką powierzchnię po wysmażeniu
  • wypełniacz i zagęstnik do produktów mięsnych i garmażeryjnych

Niniejsze materiały mają charakter jedynie informacyjny i nie stanowią oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego oraz innych przepisów prawnych. Osoby zainteresowane powinny skontaktować się z Dostawcą w celu sprawdzenia lub potwierdzenia przydatności danego produktu do określonego zastosowania lub dla osiągnięcia określonego efektu. Ilustracje zawarte w niniejszych materiałach mają charakter poglądowy i stanowią jedynie propozycję podania bądź zastosowania.

adminMąka aglomerowana