Mąka kukurydziana typu masa

Mąka kukurydziana typu „masa” to wyspecjalizowany produkt o unikalnych właściwościach, uzyskany dzięki specjalistycznej obróbce i mający zastosowanie przy produkcji m.in. chipsów nachos, tortilli, tacos oraz przekąsek.

Właściwości

  • produkt przetworzony i wysuszony
  • kontrolowana granulacja
  • możliwość uzyskania dobrej elastyczności ciasta
  • charakterystyczny smak i zapach produktu gotowego
  • możliwość zmieszania „masy” z innymi składnikami
  • produkt niemodyfikowany genetycznie
  • czysta etykieta (opcjonalnie)

Zastosowanie

  • tortilla chips – nachos
  • taco shells
  • torille stołowe
  • dodatek w produkcji tortilli oraz chipsów
  • inne przekąski typu meksykańskiego

Niniejsze materiały mają charakter jedynie informacyjny i nie stanowią oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego oraz innych przepisów prawnych. Osoby zainteresowane powinny skontaktować się z Dostawcą w celu sprawdzenia lub potwierdzenia przydatności danego produktu do określonego zastosowania lub dla osiągnięcia określonego efektu. Ilustracje zawarte w niniejszych materiałach mają charakter poglądowy i stanowią jedynie propozycję podania bądź zastosowania.

adminMąka kukurydziana typu masa